Zde může být vaše reklama.

S koučem po remíze venku Vyrovnali jsme zaslouženě, řekl Látal

Vyrovnali jsme zaslouženě, řekl Látal

foto: Petr Pelíšek

26. 10. 2019 - 21:34

V dresu Baníku Radoslav Látal získal mistrovský titul, v tomto ostravském klubu pak působil i jako trenér. Nyní přijel do Ostravy jako host, coby trenér SK Sigma Olomouc zabojovat o bojový zisk. Což se remízou dva dva povedlo. „Druhý poločas už byl z naší strany lepší, ovládli jsme střed hřiště, myslím, že jsme vyrovnali zaslouženě. Zápasu remíza sluší,“ řekl Radoslav Látal.

Jak hodnotíte utkání v Ostravě?
S bodem jsme samozřejmě spokojeni. Vstup do utkání a naše první půle, to bylo špatné. Dostali jsme branku, Baník tam měl i další šance, dvakrát trefil tyčku, tam se to utkání lámalo. Podařilo se nám po standardní situaci vyrovnat, měli jsme tam i nějaké pološance. Ale pak jsme dostali po chybě, hrubce, druhou branku, když to ještě mohl Greššák přerušit. Nedůslednost byla i při první brance. To nás strašně sráží a hodně doplácíme na to. V kabině jsme si něco vysvětlili, chtěli trošku vysunout presink, honit Baník trošku výš, což se nám podařilo. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, ovládli jsme střed hřiště, myslím, že jsme vyrovnali zaslouženě. Zápasu remíza sluší.

Klíčové bylo přežít úvod bez větší újmy.
Ano, jak už jsem řekl, tam se zápas lámal. Hráče jsem upozorňoval na to, že Baník poslední zápasy rozhodoval v úvodech, do poločasu vždycky vedl dva tři nula. Cením si toho, že jsme byli schopni se ve druhém poločase zvednout.

Udělal jste mnoho změn v základní sestavě, celkem pět. Jak jste s tím byl spokojený?
Zase jsme tam zabudovali mladé kluky. Ondřej Zmrzlý hrál v základu, pak nastoupil Mojmír Chytil. Na lavičce byli Látal a Zima. Mladí bojují o šanci, pracují dobře v tréninku, šlapou, dostanou další šanci. V úterý máme Duklu v poháru. Říkají si o šanci, protože naše předchozí zápasy nebyly dobré.

Soupeř jste nakonec zvládli ubránit i vzhledem k tomu, že jste měli na hřišti dvě šestky, dva defenzivní hráče v záloze. Jak hodnotíte jejich výkon?
Ta chyba na Greššáka strašně dopadla, pak to nebylo ono, trošku znervózněl. Věděli jsme, že Baník má ve středu pole velkou kvalitu, potřebovali jsme tam mít soubojové hráče. Takže jsme hráli na dvě šestky, to byl ten důvod. A vlastně minulý zápas doma s Budějovicemi jsme na střed hřiště doplatili, měli jsme tam spíše ofenzivní hráče. Myslím, že druhý poločas byl z naší strany lepší.

Obě branky dal stoper Jemelka, obě byly po standardních situacích. Věnovali jste se tomu v přípravě?
Po Budějovicích jsme se hlavně zaměřili na standardní situace, protože nám poslední zápasy moc nešly. Takže jsme se tomu více věnovali. Cením si také toho, že se mužstvo po kondiční stránce trošku zvedá, byli jsme dobře nachystaní, po kondiční stránce jsme vypadali velice dobře. Doufám, že v tom budeme pokračovat.

Poprvé v sezoně nastoupil brankář Buchta. Co rozhodlo pro něj?
Myslím, že na to máme jiné experty z idnesu, kteří už si tam nanominovali Buchtu od neděle … Pro dnešek jsme se rozhodli pro Buchtu, protože Baník je nebezpečný ve standardních situacích, dostává do vápna spoustu míčů, má velice dobré hlavičkáře. Takže jsme se rozhodli pro Buchtu. V úterý bude chytat Mandous, který poslední dobou také chytá dobře, mluvil jsem s nimi oběma.

Další články