Lanýžové degustační menu

Hanáckou hospodu dělá guláš: Jídelna Senimo

Hanáckou hospodu dělá guláš: Jídelna Senimo

14. 04. 2019 - 06:14

Guláš má tu výhodu, že se musí umět uvařit, a záleží na kuchaři a ne na tom, kolik hvězdiček má hospoda. Kdy jste byli naposledy v jídelně v Senimu?

To je totiž něco: jídelnička jako vymalovaná, přezdívaná „chrám olomoucké gastronomie“, nabízí guláše hned dva. A jsou výborné, masíčko se rozpadá na jazyku a ten, kdo je vaří, ví, co dělá. Pravda, s designem se tady příliš nemažou, ale jakmile k němu přivoníte a jakmile jej ochutnáte, zatoužíte po druhém, a potom po třetím, protože to doopravdy stojí za to cestu. Pokud připočteme - s ohledem na polední špičku! - veskrze milou a sympatickou obsluhu (blonďatá prsatá), pak zážitek ze Senima prostě nemá chybu. To tím spíše, že podobné jídelny (Globus, Česká kuchyně v OC Haná…) se obvykle naším hodnocením propadaly až na samotné dno. Pro pořádek: Senimo nabízí guláše hned dva; klasický hovězí, a pak skvost se jménem „Senimo guláš“. Doporučujeme, běžte tam, neprohloupíte. Mají ho dost a klidně si můžete dát i dva.

Celková chuť *****
Maso ****
Omáčka *****
Knedlíky/chléb ****
Design jídla **
Pálivost ****
Vůně *****
Rychlost *****
Obsluha *****

 

Doporučujeme?

Ano!


Vlastimil Blaťák

Další články