Zde může být vaše reklama.

Hospodu dělá guláš: Riegrovka

Hospodu dělá guláš: Riegrovka

foto: VB

12. 10. 2019 - 20:00

Riegrovka se pyšní propracovaným PR, a tudíž jsme byli na místní skvost české kuchyně velmi zvědavi. A odcházeli jsme v příjemném šoku.

Nejde o ten guláš, byl mírně nadprůměrný, dobrý, ale žádný zázrak, kvůli kterému by bylo nutno skládat poklony až k zemi. Takový vcelku normální poživatelný pokrm.

Za co ale Riegrovka zaslouží jedničku s několika hvězdičkami, je knedlík: v českých hostincích je to poprvé!!, co jsme zaznamenali knedlík v kuse, na důkaz, že je právě uvařený, čerstvý, žádný kupovaný a přechovávaný čtrnáct dní v mrazáku a ohřívaný v páře, což je nápad jako hrom, a už jen kvůli tomu je nutno tu poklonu až k zemi vyseknout. Něco takového se totiž nevidí každý den.

K samotnému jídlu: jak bylo řečeno, guláš je lehce nadprůměrný v rámci těch, které jsme dosud hodnotili, ale ničím mimořádným nezaujme. To nemá být odsudek, protože (nejen) v Olomouci patří mezi ty lepší a rozhodně se vyplatí na něj jít.

Další články