Fashion Glam Olomouc

Mají devět medailí Fantastické vystoupení olomouckých atletů na šampionátu do 22 let

Fantastické vystoupení olomouckých atletů na šampionátu do 22 let

foto: atletikaolomouc.cz

28. 08. 2024 - 07:23

Celkem devět medailí se podařilo získat olomouckým atletům na mistrovství České republiky do 22 let, které se konalo v Jablonci nad Nisou o víkendu 24. - 25. srpna 2024. Tento počet cenných kovů vynesl Atletickému klubu Olomouc třetí místo v celkovém hodnocení klubů na tomto šampionátu.

O první zlatou medaili pro olomoucký klub se postaral Adam Tomášek, který zazářil ve skoku vysokém výkonem 213 cm. Další zlato se podařilo získat Evě Kubíčkové v nejkratším sprinterském závodě mistrovství. Studentka oklahomské univerzity se po delším trápení konečně dočkala triumfu a k prvnímu místu ji vynesl nejlepší čas sezóny 11.69 s. Ve stejném závodě se za výkon 12.05 s mohla radovat z bronzu další olomoucká atletka Hana Blažková. Obě tyto ženy doplněné o Ivanu Královou a Sofii Delprete slavily ještě zlatou medaili ve štafetě 4 x 100 m. I v mužském závodě na 100 m se AK Olomouc dočkal jedné medailové radosti. Aktuálně nejlepší sprinter klubu Benjamin Jakob získal bronz časem 10.82 s. Stejně jako ve sprintu žen, tak i v tyči mužů se olomoučtí postarali hned o dvě medaile. Jiří Novotný výkonem sezóny 506 cm vybojoval stříbro a velký boj se předtím strhl ještě o třetí místo, kdy hned čtyři závodníci překonali výšku 476 cm a dva z nich měli naprosto shodný nejlepší zápis. Jedním z nich byl Martin Mlčoch, který tak vystoupal na dělenou třetí příčku a na krk obdržel bronzovou medaili.

Druhý den mistrovství přinesl pro Olomouc další dva bronzy a k tomu dvě "smolná", ale i tak cenná, čtvrtá místa. Martin Ponížil si vyrovnáním osobního rekordu 15.92 m ve vrhu koulí vybojoval mezi top koulaři do 22 let skvělé třetí místo. Pro druhý bronz si doběhla Hana Blažková, když na dvousetmetrové trati zaběhla čas 24.36 s. Velkou smůlu měl Jiří Novotný, který měl ve skoku dalekém velmi slibně nakročeno k zisku druhé medaile. Bohužel prohrál souboj o třetí místo na druhý horší pokus a za výkon 739 cm skončil čtvrtý. Těsně pod stupni vítězů skončil i Petr Sedlář, který na čtyřsetmetrové trati s překážkami bojoval jako lev a bylo z toho vylepšení osobního rekordu na 53.84 s a čtvrté místo. Za zmínku určitě stojí také výkon vytrvalostní běžkyně Hany Skácelová, která sice v běhu na 5000 m skončila na šestém místě, nicméně se časem 18:39.47 postarala o nový oddílový rekord.

Další články