Fashion Glam Olomouc

Mají první bod Béčko SK Sigma remizovalo s Prostějovem

Béčko SK Sigma remizovalo s Prostějovem

foto: Petr Pelíšek

27. 07. 2024 - 14:39

První bod v novém soutěžním ročníku získalo béčko SK Sigma Olomouc. Ve 2. kole druhé nejvyšší fotbalové soutěže hrálo doma na Andrově stadionu s Prostějovem nerozhodně nula k nule.

Domácí nastoupili takřka v prvoligové sestavě, v základu hráli třeba zkušení Macík, Beneš a Pospíšil, kteří se nevešli do kádru áčka v úvodu sezony. Zápas to byl vyrovnaný, bojovný, ale nějakou větší brankovou příležitost, tu si nedokázal za devadesát minut vytvořit ani jeden z týmů.

„Zápas měl svá specifika. Myslím si, že prvních pětatřicet minut na nás byla vidět velká snaha vstřelit branku, mělo to slušné tempo. V této chvíli se zápas lámal. Poté už to byl víceméně souboj o to, zda si vytvoříme nějakou situaci z mírného tlaku, který jsme neustále měli. Ale nebyl to tlak v boxu a na posledních třiceti metrech. Byla to fotbalová bitva ve velkém vedru,“ řekl trenér SK Sigma B Miloslav Brožek.

„Nebyla to žádná ofenzivní smršť. Bylo to hodně pracovité, hodně do obrany, v tomto oba týmy pracovaly velmi dobře. Oba týmy se nepustily do nějaké větší šance. Hráli jsme dvakrát venku, dvakrát proti týmům, které byly v minulé sezoně na špici. A máme dva body, které se počítají, navíc venku u tak silných soupeřů,“ řekl Radim Kučera, trenér 1. SK Prostějov.

SK Sigma Olomouc B – 1.SK Prostějov 0:0

Rozhodčí: Doubrava – Ježek, Beneš. ŽK: Leibl, Vodháněl, Amasi - Lehovec, Slaměna, Lahodný, Habusta. Diváci: 714.

SK Sigma B: Macík – Křišťál, Matys, Beneš, Leibl (77. Leibl) – Vodháněl (67. Proniuk), Pospíšil, Fabiánek, Dele (46. Huňa), Amasi – Muritala (67. Ikugar). Trenér Miloslav Brožek.
Prostějov: Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Bielan (88. Zapletal) – Lahodný, Bartolomeu (67. Vybíral), Habusta, Koudelka (76. Slaměna) – Matoušek (88. Imider), Jedlička (67. Žák). Trenér Radim Kučera.

Další články