Fashion Glam Olomouc

Chystají se na sezónu Fotbalisté SK Sigma Olomouc zahájili přípravu

Fotbalisté SK Sigma Olomouc zahájili přípravu

foto: Petr Pelíšek

17. 06. 2024 - 20:18

Přípravu na nový soutěžní ročník zahájili fotbalisté SK Sigma Olomouc. V té je povede jako hlavní kouč Tomáš Janotka, ve srovnání s minulou sezónou je také zcela nový realizační tým. Hanáci v přípravě odehrají pět zápasů, tři z nich v zahraničí. Na konci prvního přípravného týdne vyrazí na soustředění do Polska.

Trenér Janotka přivítal v kabině nové hráče, jsou jimi útočník Jan Kliment a obránce Michal Leibl. V přípravě s áčkem jsou také hráči z úspěšného druholigového béčka – Filip Slavíček, Adam Dohnálek, Mikeš Cahel a Matěj Mikuleka. Plus také Štěpán Langer, Jan Fiala a Jiří Spáčil s Jáchymem Šípem, kteří už byli v áčku v průběhu jara.

„Věřím, že jsme si během pauzy všichni odpočinuli a jsme plní odhodlání a energie připravit se na novou sezonu. Příprava je krátká, bude komplexní, bavíme se o pěti týdnech. Léto je vždycky svižné, ale bude náročné, hodně dynamické a pestré. Čeká nás práce na hřišti, v terénu i posilovně,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma Olomouc.

Prvního tréninku se neúčastnili útočníci Yunusa Muritala (připojí se později), Ebrima Singhateh, Antonín Růsek a Michal Leibl (oba individuální program).

Z jarního kádru SK Sigma odešli obránce Filip Novák, kterému skončila smlouva a záložník Jan Fortelný, tomu skončilo hostování. Na hostování do Komárna, nováčka první slovenské ligy, odešel brankář Jakub Trefil. Svolení hledat si angažmá, má záložník Denis Ventúra.

Nová sezóna bude startovat o víkendu 20. a 21. července, Sigma ji bude začínat venku.

Kádr SK Sigma Olomouc na začátku přípravy:
Brankáři:
Tomáš Digaňa, Jan Koutný, Matúš Macík, Tadeáš Stoppen.
Obránci:
Vít Beneš, Mikeš Cahel, Adam Dohnálek, Jakub Elbel, Juraj Chvátal, Vojtěch Křišťál, Michal Leibl, František Matys, Jakub Pokorný, Jiří Sláma, Filip Slavíček, Lukáš Vraštil.
Záložníci:
Radim Breite, Ola Israel Dele, Matěj Hadaš, Štěpán Langer, Matěj Mikulenka, Jan Navrátil, Martin Pospíšil, Jiří Spáčil, Jáchym Šíp, Filip Uriča, Denis Ventúra, Jan Vodháněl, Filip Zorvan.
Útočníci:
Jan Fiala, Lukáš Juliš, Jan Kliment, Yunusa Muritala, Ebrima Singhateh, Pavel Zifčák.
Přišli: Jan Kliment (Viktoria Plzeň), Michal Leibl (Hradec Králové), Mikeš Cahel, Adam Dohnálek, Matěj Mikulenka (z béčka).
Odešli: Filip Novák (konec smlouvy), Jan Fortelný (konec hostování), Jakub Trefil (hostování Komárno).

Program přípravy SK Sigma Olomouc:
17. června: začátek přípravy
21. – 28. června: soustředění Opalenica (Polsko)
23. června: SK Sigma Olomouc – Pogoň Štětín (17.00, Opalenica, Polsko)
28. června: SK Sigma Olomouc – Jagiellonia (11.00, Opalenica, Polsko)
3. července: SK Sigma Olomouc – Trenčín (17.00, hř. Slatinice)
6. července: SK Sigma Olomouc – Žilina (11.00, hř. Slatinice)
13. července: Cracovia Krakov – SK Sigma Olomouc (Krakov, Polsko)

Další články