Zde může být vaše reklama.

Posila z Austrálie Fotbalistky Sigmy generálku vyhrály, ligu začnou doma

Fotbalistky Sigmy generálku vyhrály, ligu začnou doma

foto: sigmafotbal.cz

12. 08. 2024 - 18:07

V nesmírně vysilujícím horkém nedělním odpoledni absolvovaly fotbalistky SK Sigma Olomouc generálku před prvním mistrovským utkáním s dorostenci Hodolan (pozn. 15-19 let). Hanačky vyhrály 3:1, do ligy vstoupí v sobotu v Kožušanech zápasem proti Českým Budějovicím.

Oboustranně ofenzivně vedené utkání odehrála děvčata Sigmy zodpovědně. Dala tři branky a několik velmi slibných příležitostí zůstalo nevyužito. „Potěšila mě spousta pohledných kombinačních akcí, které pohladily na duši poměrně hojnou obec našich fanoušků v hledišti. Chyb bylo opět poměrně hodně ... v komunikaci, v organizaci hry, v zajišťování, v posunech, ve skupinové práci, v činnostech jednotlivkyň. Toto vše je pro nás přínosné v tom, že je potřeba stále poctivě, zodpovědně a dlouhodobě pracovat jak v trénincích, tak v zápasech,“ řekl trenér SK Sigma Petr Mrázek.

Do startu 2. ligy žen zbývá necelý týden, Hanačky ji zahájí v sobotu 17. srpna v Kožušanech proti Českým Budějovicím. Družstvo trenéra Mrázka posílila australská hráčka Akeisha Sandhu. „Můj první dojem z České republiky? Zatím jsou kolem mě velmi vstřícní lidé, také vidím, že v našem týmu panuje velmi přátelská atmosféra. Těší mě, že budu součástí tohoto týmu a poznám zdejší kulturu,“ řekla australská záložnice, která před necelým měsícem oslavila pětadvacáté narozeniny.

Do Olomouce dorazila v neděli a měla velmi nabitý den, během něhož se seznámila s klubem, prohlídla si Andrův stadion a shlédla i vítěznou generálku ženského týmu Sigmy proti dorostencům Hodolan. Nechyběla ani prohlídka historického centra Olomouce. „Akeisha toužila poznat život v Evropě a zkusit zdejší fotbal. Měla zájem hrát za Sigmu, dohodli jsme se s ní na podmínkách a jsme moc rádi, že ji tady máme. Věříme, že bude velkou posilou pro náš tým,“ řekl předseda ženského oddílu Sigmy Olomouc Miloslav Novotný.

Akeisha mimo jiné hrála za South Melbourne FC, Alamein FC, nebo naposledy za Calder United SC ve Victorian Womens Women's Premier League, tedy nejvyšší fotbalové soutěže australského státu Victora. V minulém ročníku nasázela dvanáct branek. „Jsem pracovitý člověk, kterého baví hrát fotbal. Doufám, že tady pomohu vytvořit úspěšný tým. Mou profesí je osteopatie, baví mě navazovat kontakty s lidmi a pomáhat jim na jejich cestě za zdravím. Ve volném čase ráda cestuji a miluji různé kuchyně. Ráda také trávím čas se svou rodinou a přáteli,“ uvedla Akeisha.

SK Sigma Olomouc - Sigma Hodolany dorost 3:1 (1:0)

Branky Sigmy: 41. Kr. Hegrová, 54. Kopečková, 58. Kretschmann.

SK Sigma: Beránková - Pláničková, Kotalová, Štěpánová, Zomberová - Barošová, Novotná, Kvapilová, Furiková - Kopečková, Kr. Hegrová. Ve 2. poločase střídaly: Schovajsová, Radičová, Veselá, Kretschmann, Kostiková, Nevtípilová, Kočišová. Trenér Petr Mrázek.

Další články