Zde může být vaše reklama.

FORTUNA:LIGA Sigma hraje doma s Mladou Boleslaví

Sigma hraje doma s Mladou Boleslaví

foto: Petr Pelíšek

01. 11. 2019 - 14:15

Jak uhlídat Komličenka. To je asi základní otázka pro fotbalisty SK Sigma Olomouc před domácím utkání proti Mladé Boleslavi. Aktuálně nejlepší střelec české nejvyšší soutěže drží mimořádnou formu, a pokud chce Sigma v zápase 15. kola FORTUNA:LIGY bodovat, musí právě ruského forvarda pečlivě hlídat.

Modrá lavina se v posledních kolech poněkud trápí. Sice v Ostravě zabodovala za remízu 2:2, jenže za výhru jsou body tři a na ty Hanáci čekají už docela dlouho. Nevyhráli pět kol. A už by to docela potřebovali, jinak jim začne čelní skupina tabulka unikat. „Boleslav je mužstvo, které si hodně věří. Zvládla těžká utkání se Spartou, Baníkem, Plzní, i na Slavii bojovala do poslední chvíle a prohrála jen těsně. Je to velice kompaktní tým, který je dobře poskládaný, a to nejen v útočné fázi, ve které kraluje duo Komličenko – Mešanovič. Tito hráči jsou kvalitní ve standardních situacích, musíme si je pohlídat a nedat jim prostor,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

Hanáci doma nedokázali vyhrát už dvakrát za sebou, po remíze se Slováckem (2:2) a prohře s Budějovicemi (1:3) by to rádi změnili. V týdnu si trošku spravili chuť, když v poháru nasázeli na Andrově stadionu pražské Dukle čtyři branky. „„Naše domácí utkání nejsou podle mých představ. Před naším publikem se neprezentujeme tak, jak bychom chtěli. Venku se nám hraje lépe, doma to skřípe. Budeme s tím muset něco udělat, buď do kádru sáhnout, nebo zkrátka něco změnit,“ podotkl Látal.

Sigmu maličko trápí absence, mimo hru je nejzkušenější útočník Martin Nešpor, který by měl být v půlce léčby pochroumané kyčle. Naposledy v Ostravě nehrál pro zranění Šimon Falta, ten začal v týdnu pomalu trénovat, ale do základu to nejspíš ještě nebude. Zranění taky vyřadilo z provozu útočníka Ismara Tandira.

Vstupenky na tento duel jsou v prodeji ve Fanshopu i v síti Ticketportal, stojí 250, 200 a 150 korun, u dvou nižších cen je možnost padesátiprocentní slevy pro děti, navíc děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo. Otevřeny budou tribuny západ, východ a jih.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 2. listopadu od 14.30 (rozhodčí  Ondřej Ginzel – Miloš Vitner, Zdeněk Vaňkát).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, González, Houska, Pilař, Falta – Plšek. Trenér Radoslav Látal.
Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek - Budínský, Hubínek, Bucha, Túlio - Mešanovič, Komličenko. Trenér Jozef Weber.

Další články