Zde může být vaše reklama.

První prohra v sezóně Sigmě se v Edenu nepodařilo zabodovat

Sigmě se v Edenu nepodařilo zabodovat

foto: slavia.cz

11. 08. 2024 - 11:15

Ve 4. kole Chance ligy se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepodařilo získat nějaké ty body v Praze proti Slavii. Hanáci v Eden prohráli nula dva. Slavia zůstává jediným týmem, který v ligové sezoně ještě neinkasoval. Sigma nenavázala na nečekanou remízu 2:2 z minulého utkání v Edenu v závěru předchozího ročníku a poprvé v nové sezoně utrpěla porážku.

V 7. minutě se prakticky rozhodlo. Domácí kapitán Bořil trefil ve vápně ruku Navrátila a sudí Petřík po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace za záznamu nařídil penaltu. Jurečka nezaváhal a poslal gólmana Stoppena na opačnou stranu. Brankář Sigmy pak v 16. minutě vyrazil Jurečkovu střelu z hranice vápna a o další tři minuty později mu po pokusu Zafeirise z přímého kopu pomohla tyč. Stoppen si ve 34. minutě poradil i s Juráskovou přízemní střelou zpoza šestnáctky. Po změně stran si Pražané udržovali vedení. V 63. minutě krátce po trojitém střídání domácích mohl po dlouhém autu přidat pojistku Jurečka, ale Stoppen proti jeho teči hlavičkou zblízka zasáhl. Hanáci za celý zápas nevyslali ani jednu přímou střelou mezi tyče, asi nejvíce zahrozili v 72. minutě, kdy Zorvanův centr přímo z rohového kopu vyškrábl gólman Kinský. Domácí nakonec dokázali přidat pojistku. Střídající Diouf se zbavil kličkou ve vápně dvou protihráčů a s pomocí teče Hadaše podruhé překonal Stoppena.

„Musíme pogratulovat domácím k zaslouženému vítězství. Z pohledu většího počtu nebezpečných situací a vytvořených šancí si zasloužili vyhrát. Myslím si, že jsme tady zanechali dobrou stopu. Nepropadli jsme, ať už v rámci kondice a intenzity utkání. Dokázali jsme po většinu utkání hrát se Slavií vyrovnanou partii a být kvalitní na balónu. Co tomu chybělo, to bylo větší nebezpečí a lepší dohrání ve finální fázi. Nebyli jsme v tomhle tak kvalitní, abychom se dostali do vyložené stoprocentní příležitosti,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma.

SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 7. (pen.) Jurečka, 88. Diouf. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Machač. ŽK: Leibl, Kliment, Navrátil. Diváci: 17 724.

Slavia: Kinský - Tomič (83. Schranz), Holeš, Ogbu, Bořil - Zafeiris (62. Prebsl), Oscar - Douděra (70. Provod), Jurečka, Jurásek (62. Diouf) - Fila (62. Chorý). Trenér Jindřich Trpišovský.
SK Sigma: Stoppen - Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Leibl (46. Elbel) - Spáčil, Breite (68. Langer) - Navrátil (68. Dele), Zorvan (80. Juliš), Mikulenka (80. Muritala) - Kliment. Trenér Tomáš Janotka.

Další články