Zde může být vaše reklama.

Přestoupil jinam Stoper Beneš odešel z SK Sigma do Jihlavy

Stoper Beneš odešel z SK Sigma do Jihlavy

foto: Petr Pelíšek

10. 09. 2024 - 18:57

Do prvoligového kádru pro nový soutěžní ročník se v SK Sigma Olomouc nevešel stoper Vít Beneš (1988). Trenér Tomáš Janotka ho přeřadil do druholigového béčka, kde také zahájil sezónu. Tu už ale nedokončí, z Androva stadionu přestoupil do Vysočiny Jihlava.

V Jihlavě podepsal Beneš smlouvu na dva roky. „Naskytla se nám možnost Víťu angažovat, čehož jsme těsně před koncem přestupního termínu rádi využili. Věříme, že borec s tři sta sedmdesáti starty v české a maďarské lize našim mladým obráncům předá cenné zkušenosti a umožní jim vedle sebe sportovně růst. A přispěje jak ke zlepšení naší defenzivní hry, tak i ke kýženému posunu v druholigové tabulce,“ řekl sportovní ředitel Jihlavy Lukáš Vaculík.

Vít Beneš působil v Sigmě od roku 2019. Na Hané odehrál pět a půl ročníků v I. lize s bilancí 134 startů a 10 branek. „Po přeřazení do juniorky jsem se netajil zájmem změnit dres. Byly tam nějaké možnosti z první ligy nebo ze zahraničí, ale nechtěl jsem přestup za každou cenu. Musel mi dávat smysl a mít nějakou vizi ohledně mé budoucnosti. Před několika dny mne oslovili představitelé FC Vysočina, s nimiž jsme se domluvili na spolupráci a společné cestě. Nejsem nejmladší, takže jsem uvítal možnost podepsat v Jihlavě dvouletý kontrakt,“ řekl Beneš.

Další články