Fashion Glam Olomouc

Skvělý vstup do ligy Vítěznou premiéru Janotkovi trefil Kliment

Vítěznou premiéru Janotkovi trefil Kliment

foto: sigmafotbal.cz

21. 07. 2024 - 01:05

Dobře vstoupit do nového soutěžního ročníku se povedlo fotbalistům SK Sigma Olomouc. Trenér Tomáš Janotka dovedl tým ve své premiéře na prvoligové lavičce ke třem bodům. Trefil je dvěma góly útočník Jan Kliment.

Z jarní základní sestavy toho nezůstalo mnoho. Janotka si v kádru nenechal zkušené Macíka, Beneše ani Pospíšila. A mančaft poslal do prvního kola v omlazeném složení. Poprvé v lize a hned v základu hrál stoper Adam Dohnálek, premiéru v olomouckém dresu v mistrovském utkání měl útočník Jan Kliment. A byl to právě on, kdo rozhodl. Ale postupně.

Sigma začala roli favorita naplňovat v podstatě hned od začátku. První půlka sice byla bezbranková, ale už v té bylo držení míče jasně pro hosty. A ti měli i šance. Zorvan trefil z přímého kopu tyčku, pak šance neproměnili Šíp ani dvakrát Kliment. Ale mrzet to Hanáky moc nemuselo. Chvilku po změně stran už šli do vedení. Po centru Zorvana zprava to zařídil parádně přes hlavu Kliment. Zvýšit náskok Sigma pak mohl střídající Mikulenka, pro kterého to byl debut v první lize. Ale nedal. To až v 71. minutě Kliment. Ten pláchl od půlící čáry, jako nic se zbavil obránce a prostřelil brankáře. Gól ještě muselo potvrdit studium VARu, ale kalibrovaná čára vše posvětila. V poslední minutě řádné hrací doby měl ještě další šanci Mikulenka, ale stav už se nezměnil.

„Jsme spokojení, že jsme urvali tři body. Hrál se celkem atraktivní fotbal, a to především z naší strany ve druhém poločase. V prvním nám chyběla větší dávka sebevědomí zejména v poslední třetině hřiště, kde jsme měli několik nadějně rozjetých situací. Jsem spokojený s tím, že jsme udrželi čisté konto, měli jsme více šancí, a proto vyhráli zaslouženě,“ řekl Tomáš Janotka, trenér SK Sigma.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 0:2 (0:0)

Branky: 56. a 71. Kliment. Rozhodčí: Vokoun - Mokrusch, Zoufalý. ŽK: Pokorný, Kliment. Diváci: 3429.

Č. Budějovice: Janáček - Kotula, Havel, Keckeisen, Trummer - Čermák (63. Martin), Hubínek (90.+2 Skalák), Suchan - Šigut (82. Ogiomade), Tranziska - Zíka (63. Ondrášek). Trenér Jiří Lerch.
SK Sigma: Stoppen - Hadaš, Pokorný, Dohnálek, Sláma - Navrátil (64. Mikulenka), Breite, Spáčil, Zorvan (90.+2 Langer), Šíp (64. Fiala) - Kliment (79. Juliš). Trenér Tomáš Janotka.

Další články