Zde může být vaše reklama.

Derby v přípravě Holice dostala doma od béčka Sigmy šest gólů

Holice dostala doma od béčka Sigmy šest gólů

foto: Petr Pelíšek

01. 02. 2020 - 13:52

Přípravné derby se dnes hrálo na stadionu v Holici. Divizní fotbalisté 1.HFK Olomouc nastoupili proti třetiligovému béčku SK Sigma Olomouc. Duel skončil výhrou hostů, kteří domácí nastříleli půl tuctu branek.

Sigma šla do vedení rychle. V 7. minutě trefil Grygar bombou břevno a odražený míč poslal do prázdné Spáčil. Ve 32. minutě dal Voleský hlavou na 2:0. Pět minut před přestávkou se prosadil individuálně Baďura a v závěru poločasu přidal čtvrtý gól hostů Galus. Čtyři minuty po pauze se podruhé v utkání trefil Baďura. A v 52. minutě se na malém vápně nejlépe zorientoval Voleský. Další šance už Sigma nevyužila.

„Kluci si zahráli s chutí, mohli jsme dát i více gólů. Ale někdy tam chybí trošku více klidu a potřebné kvality. Některé věci jsme si vyzkoušeli, byl to pro nás dobrý zápas, splnil to, co jsme chtěli. Samozřejmě se tam vyskytly i nějaké chyby, ale teprve začíná února, na přípravu ještě máme dost času,“ řekl trenér SK Sigma B Augustin Chromý. „Jsem rád, že jsem se zase potkal se starými kamarády a bývalými svěřenci, jako jsou Jirka Derco, bratři Vyskočilové nebo Vojta Pospíšil a další,“ podotkl Chromý.

„Je to jen příprava, ale i když není důležitý výsledek, tak něco určitě značí. Máme hodně zranění a nemocí, takže nám chybělo mnoho hráčů, o to to bylo složitější. Ale i k tomu příprava slouží, aby hráči pracovali v únavě a mohli se prověřit všichni. Jsme rádi, že nám Sigma svoji kvalitou ukázala naše nedostatky, máme na čem pracovat,“ řekl trenér 1.HFK Olomouc Jiří Derco.

Další přípravný zápas hraje béčko SK Sigma příští sobotu na stadionu v Řepčíně proti Opavě B (10.00), tým 1.HFK Olomouc bude hrát ve stejný den i čas doma proti SK Sigma U 18.

1.HFK Olomouc – SK Sigma Olomouc B 0:6 (0:4)

Branky: 32. a 52. Voleský, 40. a 49. Baďura, 7. Spáčil, 44. Galus

1.HFK: Machalický – Krumpolc, Hats, Krejčí, Mi. Vyskočil – Němec, Stoklasa, Mazouch, Bernatík—Vasyl, Ma. Vyskočil. Trenér Jiří Derco.
SK Sigma B: Trefil – Diblík (60. David), David (46. Neuer), Kotouč, Beňa – Grečmal, Spáčil, Grygar, Vybíral (30. Baďura), Galus (60. Vybíral) – Voleský. Trenér Augustin Chromý.

Další články