Zde může být vaše reklama.

Příprava v zahraničí Olomoučtí a Přerovští reprezentanti ve vodním pólu v Egyptě

Olomoučtí a Přerovští reprezentanti ve vodním pólu v Egyptě

foto: archiv redakce

22. 01. 2021 - 11:21

Vládní opatření a zákazy ovlivňují mimo jiné také sport. A v některých případech jsou omezení v podstatě likvidační, sportovcům v některých odvětvích neumožňují už dlouhé týdny a měsíce standardní přípravu. Týká se to mimo jiné také vodních pólistů. Vzhledem k velmi nepříznivé situaci v České republice s nákazou Covid-19, a s tím souvisejícím uzavřením bazénů se reprezentanti z Olomouce a Přerova rozhodli na vlastní náklady uspořádat soustředění v Egyptě.

Povedlo se zajistit hotel, který nabídl kvalitní podmínky pro přípravu na nadcházející kvalifikaci na mistrovství Evropy, které se bude konat v březnu. !V okolních státech se reprezentanti stále připravují i v bazénech, proto bylo nutné nějakým způsobem reagovat a pokusit se zajistit alespoň nějakou přípravu,“ řekl vedoucí týmu Jiří Dittmer.

Na hotelu vyšli české výpravě ve všem vstříc a kluci mohli trénovat – v moři, v padesátimetrovém bazénu nebo ve vyhřívaném bazénu s dostatečnou hloubkou pro hru. Velkým přínosem byla i venkovní posilovna. „Velký dík patří také trenérovi Kristianovi Holibkovi, který se hráčům plně věnoval a předával jim cenné rady a zkušenosti. Měl připraven velmi kvalitní tréninkový plán, který každý den zahrnoval minimálně pět hodin různorodého tréninku. Myslím, že jsme spojili užitečné s příjemným. Velmi důležitá je herní praxe a nacvičování herních situací a to bohužel na suchu u nás nejde,“ podotkl Dittmer.

Nejen olomoučtí a přerovští vodní pólisté věří, že snad už se situace zlepší a minimálně sportovci, kteří mají reprezentovat Českou republiku, budou moci začít řádně trénovat, tak, aby dosáhli na co nejlepší výsledky.

Další články