Fashion Glam Olomouc

Spojení s BCM Basketbalové Olomoucko mění název

Basketbalové Olomoucko mění název

foto: bkredstone.cz

27. 08. 2024 - 17:38

Po několika letech stabilizace, kdy se BK REDSTONE Olomoucko etabloval jako pravidelný účastník Kooperativa Národní basketbalové ligy (KNBL), se klub rozhodl rozvinout svoji spolupráci s BCM Olomouc, který dnes čítá přibližně 450 dětí a OSK Olomouc, jejichž dominancí jsou dívčí kategorie. Cílem této spolupráce je vytvoření silné basketbalové komunity v Olomouci, která bude stát na pevných základech mládežnického basketbalu.

V rámci této strategické spolupráce klub změní své týmové barvy na modrobílé, což i vizuálně symbolizuje úzké propojení s BCM Olomouc. Rebrandingem projde také logo klubu, ze kterého bude odstraněn název REDSTONE, dlouholetého sponzora, který sehrál klíčovou roli při udržení nejvyšší basketbalové soutěže v Olomouci.

 „Rádi bychom vyjádřili vřelé poděkování panu Richardu Morávkovi ze společnosti REDSTONE za významnou podporu, kterou poskytl při udržení basketbalu na nejvyšší úrovni v Olomouci,“ uvedl statutární zástupce klubu Libor Špunda. „Společnost REDSTONE umožnila vedení BK Olomoucko získat prostor pro nalezení nového strategického partnera, který propojí významné basketbalové kluby v Olomouci. Richard Morávek basketbal neopouští a bude ho nadále podporovat prostřednictvím dalších projektů.“

„Jsme rádi, že jsme mohli pomoci při záchraně basketbalu jako vrcholového sportu v regionu a stabilizaci klubu, nyní se klubu otevírá prostor pro novou etapu rozvoje a růstu prostřednictvím budování silné basketbalové platformy od mládežnického sportu až po nejvyšší soutěž. REDSTONE pokračuje v podpoře olomouckého sportu, jejíž celkový objem navyšujeme, v nejbližším období posilujeme podporu např. hokeje“, uvedl zakladatel REDSTONE Richard Morávek.

Libor Špunda dále dodal: „Filozofií našeho propojení je vytvořit silnou basketbalovou komunitu, která bude stát na pevných základech mládežnického basketbalu, a z Olomouce se tak může stát basketbalová bašta. BCM Olomouc navíc bude mít příští rok extraligový tým v kategorii U17, což je významný strategický krok vpřed. BK Olomoucko je blízko uzavření dohody s novým strategickým partnerem, jehož obor podnikání je blízký komunitě dětí, mládeže, mužů i žen,“ uvedl Špunda.

Tento krok představuje další důležitý milník v rozvoji basketbalu v Olomouci, který má za cíl nejen zlepšit sportovní výsledky, ale i posílit komunitní vazby a vytvořit dlouhodobě udržitelnou platformu pro rozvoj talentů.

Další články