Zde může být vaše reklama.

První zápas sezóny Házenkářky DHK Zora Olomouc prohrály v Mostě

Házenkářky DHK Zora Olomouc prohrály v Mostě

foto: Petr Pelíšek

11. 09. 2024 - 20:11

První zápas nového soutěžního ročníku interligy hrály házenkářky DHK Zora Olomouc Mostě. Vzdorovaly tam jen první poločas, ve druhém už tempu domácích oslabené Hanačky nestačily.

Zápas byl poměrně dlouho vyrovnaný. Ve 27. minutě ztrácela Zora jenom jeden gól. Most šel nakonec do kabin po první půlce s tříbrankovým náskokem. A ten po změně stran poměrně rychle navýšil, čímž bylo rozhodnuto.

„Bylo to náročné, protože Olomouc je velmi dobrý tým, v první polovině nás soupeř trochu překvapil a držel s námi krok, ale do druhé půle jsme vstupovali s jasnými taktickými pokyny, soustředili se na naši hru a zápas zvládli,“ řekl Joao Florencio, trenér DHK Baník Most.

„Byl to první zápas sezony se vším všudy. Obzvlášť v prvním poločase byla vidět nervozita a hodně technických chyb na obou stranách. To hrálo v náš prospěch, protože se nám dařilo držet se soupeřem krok. Ve druhém poločase už se ukázala velká rozdílnost kádru na straně domácích, kdy nám docházely síly. Bohužel celoročně bojujeme s obrovskou marodkou, která se teď ještě rozšířila, takže už jsme v podstatě neměly s kým hrát. Tam se to ukázalo, takže jsme dostávaly velkou spoustu jednoduchých gólů, které už se pak nedaly dohonit,“ řekl Lucie Fabíková, trenérka DHK Zora Olomouc.

V soboru 14. září hraje Zora doma proti Písku (17.30).

DHK Baník Most – DHK Zora Olomouc 43:27 (17:14)

Nejvíce branek: Zachová 10, Kuxová 6, Szarková 6 – Jansová 8, Machačová 6, K. Kubálková 4. Rozhodčí: Kremláček, Procházka. Sedmimetrové hody: 5/4 – 7/5. Vyloučení: 5:4. Diváci: 513.

Další články