Lanýžové degustační menu

Extraliga žen Volejbalistky VK Šantovka vyhrály v Liberci

Volejbalistky VK Šantovka vyhrály v Liberci

foto: volejbalolomouc.cz

13. 10. 2024 - 17:09

Volejbalová extraliga měla na pořadu třetí kolo. V Liberci hrála Šantovka Olomouc o první místo. Vysokoškolačky zvládly duel dvou neporažených celků a vyhrály 3:0.

Olomouc vstoupila do utkání s velkou razancí. Hned na začátku se dostala do tříbodového vedení. Dukla se snažila náskok stáhnout, ale marně. Nepomohl ani oddechový čas trenéra Gálíka za stavu 3:8. Liberec se sice snažil, ale hostům se dařilo vše, na co sáhli. První set byl v jasné režii Šantovky, která vyhrála 25:19.

Do druhého setu opět vstoupil lépe tým z Hané. Za stavu 2:6 vystřídal trenér domácích Formánkovou a do hry se dostala Fixová. Liberec se s příchodem nové hráčky zvedl a přiblížil se na rozdíl jednoho jediného bodu. Trenér hostů Jan Drešl pak také zamíchal se sestavou, když do hry poslal smečařku Michaelu Smolkovou. Domácí se poprvé dostali do vedení za stavu 20:19, kdy si trenér hostů vzal oddechový čas. Vyrovnanou koncovku utnul obrovský dvojblok Šantovky. V druhém setu zvítězila univerzita 25:22.

Ve třetím setu pro změnu začala lépe Dukla, avšak Olomouc se držela těsně za ní. Šantovka nakonec Liberec dohnala a ujala se vedení. Dukla si ale nenechala soupeřky utéct. Za stavu 16:16 došlo k dalšímu srovnání. Šantovka ale v koncovce odskočila. Dukla sice stáhla na 22:24, ale povedená smeč Josefíny Smolkové zápas ukončila. Olomouc vyhrála bez ztráty jediného setu 3:0.

„Gratulace soupeři, protože hrál dobře a bezchybně. My jsme natropili strašně moc nevynucených chyb a kazili jsme servis, což by v domácím prostředí měla být naše výhoda. Soupeř předvedl koncentrovaný výkon a my jsme se dnes trápili ve všech činnostech,” řekl kouč domácího tým Libor Gálik

A jak viděl duel asistent Jana Drešla Patrik Minda? „Jsme rádi, že jsme to dneska zvládli za tři body. Byl to náročný zápas, ale zvládli jsme velmi dobře dvě koncovky a splnili jsme všechny taktické pokyny, které jsme měli, takže odvážíme tři body a jsme velmi šťastní.“

V dalším zápase  hraje VK Šantovka Olomouc UP v sobotu 19. října od 17:00 ve sportovní hale UP v Olomouci proti Olympu Praha.

VK Dukla Liberec – VK Šantovka Olomouc UP 0:3 (- 19, -22, -22)

Rozhodčí: Ostranský, Činátl. Čas: 78 min. Diváků: 317.

Liberec: Godoi, Lankhorst, Šulcová, Körmendyová, Formánková, Pavlíková, libero Kolářová. Střídaly: Silva, Pragerová, Fixová, Brunclíková.
VK Šantovka: Gerotto, Bajusz, J. Smolková, Nowak, Pereira, Frankevych, libero Chaloupková. Střídaly: M. Smolková, Nečasová.

Další články