Zde může být vaše reklama.

Sigma je bez kapitána Stoper Roman Hubník ukončil kariéru

Stoper Roman Hubník ukončil kariéru

foto: Petr Pelíšek

02. 06. 2022 - 18:08

Fotbalisté SK Sigma Olomouc jsou bez kapitána. Stoper Roman Hubník (1984), jeden z nejslavnějších a nejúspěšnějších odchovanců klubu, se rozhodl ukončit kariéru. Získal během ní čtyři mistrovské tituly, zpět na Hanou se vrátil před dvěma lety. Nyní, v podstatě po dvaceti letech, se rozhodl opustit profesionální fotbal.

V první lize Hubník debutoval 9. listopadu 2002 v utkání proti pražské Spartě. „Byla to jiná doba než dnes. V týmu jsem byl nejmladší, další kluci byli třeba až čtyři pět let ode mě. Byla to obrovská škola a dobrá,“ zavzpomínal Roman Hubník.

Po pěti letech, v roce 2007, přestoupil do ruského FK Moskva, stal se tehdy jedním z nejdražších odchovanců Sigmy, přestupová částka byla kolem sta milionů korun. Postupně potom hrával za Spartu Praha, Herthu Berlín a Viktorii Plzeň. Stal se čtyřikrát českým šampionem, jednou ve Spartě, třikrát v Plzni.

V reprezentaci odehrál 30 zápasů, ten poslední na Andrově stadionu proti Skotsku v září 2020. Zúčastnil se dvou mistrovství Evropy (2012 a 2016).

V české elitní soutěži odehrál 307 utkání, dal 12 branek. „Teď se budu naplno věnovat svému podnikání. Věřím, že se mi v něm bude dařit. Díky všem,“ rozloučil se Roman Hubník.

Další články