Zde může být vaše reklama.

Vedení kouče podrželo Trenér Látal bude v Sigmě pokračovat, smlouvu má ještě na rok

Trenér Látal bude v Sigmě pokračovat,  smlouvu má ještě na rok

foto: Petr Pelíšek

16. 07. 2020 - 15:22

Fotbalová sezóna týmu SK Sigma Olomouc ještě neskončila, zbývají odehrát dvě utkání. Ale vedení klubu už nyní řešilo, co bude dál. Jasné zatím, kromě příchodu stopera Romana Hubníka, je, že Sigmu dál povede jako hlavní trenér Radoslav Látal. Má platnou smlouvu ještě na rok, ve funkci ho na novou sezonu FORTUNA:LIGY potvrdilo vedení klubu. SK Sigma o tom informoval na svém webu.

„Představitelé výboru spolku SK Olomouc Sigma MŽ, z.s. a představenstva SK Sigma Olomouc, a.s. v tomto týdnu zasedli, aby projednali stávající sezónu A-týmu v nejvyšší české soitěži a zároveň působení Radoslava Látala jako hlavního trenéra. Tomu byla do dalšího soutěžního ročníku projevena důvěra,“ píše se na webu Sigmy. „Členové představenstva, výboru spolku i vedení klubu vyjádřili nespokojenost s výkony a výsledky A mužstva v sezóně 2019/2020 a celkově sezónu vyhodnotili jako velmi neúspěšnou. Zároveň jsou si vědomi toho, že nepovedená sezóna má více důvodů a že vina není pouze na straně trenéra,“ stojí na klubovém webu.

Setrvání kouče Látala ve funkci bylo jasnou a jedinou variantou pro další sezonu. Už je pro to, že má platnou smlouvu na další soutěžní ročník. Byť se v médiích objevovaly před pár týdny všelijaké informace o tom, že by měl skončit a kdo by ho mohl nahradit.  „Trenér Látal má v Sigmě Olomouc stále platnou smlouvu. V zahraničí vedl svá mužstva úspěšně, je to zkušený trenér a my věříme, že to prokáže v následujícím soutěžním ročníku,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář pro klubový web.

Podle klubového webu byly „na základě důkladného zvážení všech pro a proti a přednesené zprávy a hodnocení trenéra“ v následné diskuzi jednoznačně pojmenovány příčiny nepovedeného působení Sigmy Olomouc ve stále probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY. „Jedná se především o závěry utkání, které se nám extrémně nedaří a které nám berou body. Dále se bavíme o nekoncentrovanosti hráčů a celkovém špatném přístupu některých z nich. Příkladem mohou být naše špatné výkony v zápasech s Příbramí, Bohemians nebo s Budějovicemi. Někteří odchovanci u nás působí delší dobu, chybí jim motivace, a v budoucnu tak bude nutné mužstvo obměnit. To však není otázkou jen jednoho přestupního období,“ řekl Minář.

Sportovní manažer zmínil i nevynucenou pauzu v jarní části FORTUNA:LIGY. Sigma před ní bodovala pravidelně, dokonce doma porazila i Spartu. „Negativní důsledek pro nás, stejně jako pro některé jiné kluby, měla i koronavirová krize. Na to se však vymlouvat nelze, jelikož situace byla pro všechny týmy stejná. Pokud se však podíváme zpět na zimní přípravu a vstup do jarní části ligy, kdy jsme porazili Teplice, Spartu a přes Jablonec po osmi letech postoupilai do semifinále poháru, tak věřím, že máme s čím pracovat,“ uvedl Minář.

V pátek 17. července bude zasedat Ligové grémium, na kterém se rozhodne o tom, zda se závěr skupiny o záchranu odehraje podle v současné době platného harmonogramu. Prvoligové áčko má nyní dovolenou, podle informace na klubovém webu by se do tréninku měli hráči vrátit v pondělí 20. července.

Zbývající dvě utkání sezony 2020/2021 by Sigma měla odehrát v příštím týdnu  -ve čtvrtek 23. července v Opavě (18.00) a v neděli 26. července doma na Andrově stadionu proti Zlínu (17.00).

Další články