Zde může být vaše reklama.

Opilý řídil kamion Cizinec, který boural u Charvát, nadýchal přes 1,5 promile

Cizinec, který boural u Charvát, nadýchal přes 1,5 promile

foto: pcr.cz

20. 05. 2022 - 11:46

Ve čtvrtek 19. května před půl jedenáctou dopoledne došlo na silnici č. II/435 mezi obcemi Dub nad Moravou a Charváty k dopravní nehodě nákladní soupravy a osobního automobilu.

Podle prvotních informací třicetiletý cizinec, který řídil nákladní vozidlo Man, při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu vozovky a svým schopnostem, v důsledku čehož přejel do protisměru. Zde se čelně střetl s osobním autem zn. Kia Ceed, za jehož volantem seděla 47letá žena. Po kolizi odlétl z nákladního vozu kovový předmět, který měl poškodit sklo zadních pátých dveří na dalším osobním vozidle zn. Škoda Superb.

Cizinec se mimo jiné podrobil i odborné dechové zkoušce, při které nadýchal přes 1,5 promile. U zbylých řidičů alkohol za volantem vyloučila dechová zkouška. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 000 korun. Policisté cizince zadrželi a po provedených úkonech jej eskortovali do policejní cely.

Dopravní nehodu policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další články