Fashion Glam Olomouc

MUŽ NEHODU NEPŘEŽIL Mladík se vykašlal na sraženého cyklistu a zbaběle ujel

Mladík se vykašlal na sraženého cyklistu a zbaběle ujel

foto: Policie ČR

25. 07. 2024 - 06:39

Olomouc – Do konce života bude mladého řidiče z Olomoucka pronásledovat noční můra za to, že srazil cyklistu a z místa zbaběle ujel. Těžce zraněný muž bez včasně poskytnuté pomoci zemřel, i když se mu později snažili zachránit život přivolaní policisté a lékaři. Kriminalisté po dvou dnech dvaadvacetiletého mladíka vypátrali a žalobce pro něj navrhl vazební stíhání. V případě prokázání viny mu hrozí až šestileté vězení.

„V sobotu 20. července jsme krátce po půl dvanácté večer vyjížděli k oznámené dopravní nehodě na silnici II. třídy mezi obcemi Senice na Hané a Unčovicemi. Po příjezdu na místo jsme ihned začali poskytovat první pomoc dvaačtyřicetiletému cyklistovi. I přes veškerou snahu jak policistů, tak přivolaných záchranářů muž svým zraněním na místě podlehl,“ popsala krajská policejní mluvčí Iva Skoupilová.

Podle situace v terénu bylo zřejmé, že muže srazil automobil, řidič však nezastavil a ujel z místa činu. Zda jen zazmatkoval, nebo před jízdou požil drogy či alkohol a chtěl se vyhnout horšímu postihu, zatím není jasné. Díky zajištěným stopám na místě činu a dalším poznatkům jsme ihned začali intenzivně pátrat po osobním vozidle, které se podařilo díky skvělé operativně pátrací činnosti dohledat v pondělí na zahradě rodinného domu v obci na Olomoucku,“ uvedla mluvčí.

Od vozidla už vedlo jen několik kroků k tomu, aby kriminalisté vypátrali také řidiče. Po zadržení jej obvinili z trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Mladík nyní čeká, zda jej soud pošle do vazby.

 

Další články