Fashion Glam Olomouc

POKUS O VRAŽDU V Prostějově bodl agresivní muž ženu do zad

V Prostějově bodl agresivní muž ženu do zad

foto: Pixabay.com

19. 07. 2024 - 09:35

Ve vazební věznici v Olomouci sedí od včerejška devětapadesátiletý muž, který o tři dny dříve napadl v Prostějově padesátiletou ženu. Při hádce ji bodl kuchyňským nožem do zad. Žena jeho útok přežila, utrpěla ale vážné zranění. 

"Na oznámení o pobodané ženě vyjížděli prostějovští policisté v úterý 16. července krátce po poledni. V Prostějově v objektu obývaném komunitou bezdomovců nalezli 50letou ženu se zraněním na zádech a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Na místě pak policisté zadrželi 59letého muže podezřelého ze spáchání činu," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Překvapivé je, že k útoku došlo nikoliv v úterý, ale už v pondělí večer. "V pondělí večer mělo mezi dotčenou dvojicí dojít k hádce, která vyvrcholila tím, že muž ženu bodl do zad kuchyňským nožem. Po provedení nezbytných úkonů byl zadržený muž umístěn v policejní cele," dodala Marie Šafářová

Policisté případ původně kvalifikovali jako pokus o těžké ublížení na zdraví. Během prověřování na základě zjištění dalších skutečností však byl čin překvalifikován a začali se jím zabývat krajští kriminalisté. Ti pak zadrženého obvinili za spáchání zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu, za který je možné dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Zadržený a obviněný muž se k činu doznal. Ukázalo se, že jde o recidivistu, který byl v minulosti již několikrát souzen, a to zejména pro násilnou a majetkovou trestnou činnost.

Po výslechu obviněného podali kriminalisté krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby. Ve čtvrtek soudce Okresního soudu v Prostějově návrhu vyhověl a obviněný muž byl transportován do Vazební věznice Olomouc.

Další články