Zde může být vaše reklama.

SMRT A TĚŽKÉ ZRANĚNÍ Záchranka o víkendu dvakrát letěla pro zraněné motorkáře

Záchranka o víkendu dvakrát letěla pro zraněné motorkáře

foto: Policie ČR

29. 07. 2024 - 21:49

Olomouc – Život mladého muže v nemocnici vyhasl, v druhém případě skončila dívka po nehodě s těžkými zraněními. Oba spojovala láska k motorkám, riskantní jízda, kterou nezvládli, a po těžkých nehodách letecký transport do olomoucké fakultky. Smutná bilance dvou havárií, které se vůbec nemusely stát.

Případ mladistvé dívky se dá popsat jako čistý hazard se životem. Slečna vyrazila v pátek vpodvečer bez řidičského oprávnění, ochranné přilby a větších zkušeností na silném terénním motocyklu bez registrační značky z Jezernice do sousedního Milenova na Přerovsku. Na rovném úseku však stroj přestala ovládat, dostala se do smyku a skončila se zraněními na vozovce. „Leteckou záchrannou službou byla transportována do Fakultní nemocnice Olomouc,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Méně štěstí měl v neděli sedmadvacetiletý šofér silničního motocyklu Yamaha, který v serpentinách nad Šternberkem nezvládl pravotočivou šikanu, spadl ze stroje a vletěl do jízdní dráhy protijedoucímu osobnímu vozu Mazda. I on se po pádu a nárazu do automobilu těžce zranil a do nemocnice je převezla letecká záchranná služba. „Mladý motorkář však svému zranění po transportu do nemocnice podlehl. Oběma dopravními nehodami se i nadále zabýváme,“ dodala mluvčí.

 

 

Další články