Zde může být vaše reklama.

U Olomouce na dálnici se včera večer bouralo

U Olomouce na dálnici se včera večer bouralo

foto: Policie ČR

19. 12. 2019 - 09:00

Kdo jel včera kolem půl sedmé večer po dálnici mezi Mohelnicí a Olomouci kolem Příkaz, nejspíš mohl být svědkem dopravní nehody, která se na tomto úseku dálnice D35 stala. Řidička, která ji způsobila, byla pod vlivem drog a zároveň má vystavený platný zákaz řízení.

"Ve středu 18. prosince o půl sedmé večer řídila pětatřicetiletá žena z Šumperka vozidlo Hyundai i10 po dálnici D35 ve směru z Mohelnice na Olomouc. Na 257 kilometru u obce Příkazy na rovném úseku přejížděla z pravého jízdního pruhu do levého, přitom se střetla s vozidlem Audi A4 jedoucí v levém pruhu, řízené třiadvacetiletou ženou. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Na vozidlech vznikla škoda za 150 tisíc korun korun," řekl k případu mluvčí policie Libor Hejtman.

"Obě řidičky se podrobily orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které byly negativní. Současně u nich policisté provedli testy na přítomnost jiných návykových látek. Řidička vozidla Hyundai měla test pozitivní na amfetamin. Policisté ženu vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému vyhověla. Dalším šetřením vyšlo najevo, že žena z Šumperka má Městským úřadem v Zábřehu vysloven zákaz řízení motorových vozidel do března 2021. Po prohlídce vozidla Hyundai policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla," popsal zásah.

"Ženě hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. V případě potvrzení, že řídila vozidlo pod vlivem drog, bude čelit podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a vzhledem k tomu, že způsobila dopravní nehodu, by jí hrozil trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," nastínil možný trest pro řidičku, která nehodu způsobila.

Další články