Zde může být vaše reklama.

Skončil na střeše V Bludově v noci havaroval podnapilý řidič

V Bludově v noci havaroval podnapilý řidič
Zdroj: PČR

21. 06. 2019 - 13:30

Hasiči, policisté i záchranka vyjížděli v noci před půl třetí ráno do Bludova, kde došlo k havárii automobilu, který skončil na střeše v oplocení rodinného domu.

"S vozem Volkswagen Passat havaroval devětadvacetiletý řidič poté, co během jízdy ve směru na Zábřeh v mírné levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravně technickému stavu komunikace. Nejprve pravou částí vozu najel na chodník a následně dostal smyk, ve kterém přejel do protisměru. Tam porazil okrasný stromek, přejel přes chodník a poškodil oplocení u rodinného domku. Jeho divoká jízda skončila až přetočením vozu na střechu. Řidiče z místa havárie převezla do nemocnice k ošetření osádka zdravotnické záchranné služby. Ještě předtím se ale podrobil dechové zkoušce," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Při té mu policisté naměřili 1,85 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška ukázala hodnotu ještě o něco vyšší – 1,96 promile. Způsobená škoda byla policisty předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení řidiči hrozí, mimo jiné, až tříletý trest odnětí svobody," doplnila Vybíhalová.

Další články