Zde může být vaše reklama.

ZASÁHLI STRÁŽNÍCI Školáci popíjeli vodku s džusem přímo na dětském hřišti

Školáci popíjeli vodku s džusem přímo na dětském hřišti

foto: MP Prostějov

01. 09. 2024 - 16:18

Prostějov – Až moc světácky si před pár dny počínala skupina školáků z Prostějova, která popíjela vodku s džusem přímo na dětském hřišti nedaleko centra města, místo toho, aby se zašila někde do sklepa sousedících domů. Odpolední párty opilých dětí tak neušla pozornosti dospělých, kteří na tři hochy a dvě děvčata zavolali strážníky. Ti alkohol zabavili a nezvedené synky a dcerky předali rodičům.

„Na tísňové lince jsme přijali oznámení o skupince dětí popíjejících alkohol na dětském hřišti v ulici Fanderlíkova. Strážníci na místě zjistili pětici nezletilých dětí, které u sebe měly rozpitou lahev vodky a džus. Děti nejprve konzumaci alkoholu strážníkům popřely. U všech hlídka provedla orientační dechovou zkoušku. U dvou slečen a jednoho hocha dechová zkouška prokázala požití alkoholu,“ informovala mluvčí prostějovské městské policie Tereza Greplová.

Děti nadýchaly mezi půl až jedním promile alkoholu, jejich stav ale nevyžadoval hospitalizaci. Strážníkům odmítly sdělit, kde si lahev vodky pořídily. Chlapce i dívky si postupně vyzvedávali matky a otcové, strážníci případ nahlásili také na sociálku.

Další články