Zde může být vaše reklama.

Zastupitelka Župková žijící mimo Prostějov: o svém bydlišti mlčí už 15 měsíců

Zastupitelka Župková žijící mimo Prostějov: o svém bydlišti mlčí už 15 měsíců

22. 09. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Zastupitelka Marcela Župková, která podle všeho nebydlí v Prostějově, kde vykonává mandát, na dotazy o svém bydlišti mlčí už 479 dnů. Podle některých zastupitelů by měla v nejvyšším orgánu Prostějova skončit.

Prostějovská politička Marcela Župková z hnutí ANO 2011 slovenského miliardáře Andreje Babiše bydlí podle zjištění HV v obci Výšovice, sedm kilometrů vzdálené od Prostějova, kde vykonává funkci zastupitelky. V této funkci není aktivní, v hlasováních podporuje radniční koalici ČSSD, komunistů a hnutí Pévéčko. Za svou loajalitu již získala funkci členky správní rady Národního domu v Prostějově.

Zastupitelce Župkové zaslal Hanácký Večerník otázky již 31. května 2016. „ 1. Žijete v Prostějově nebo ve Výšovicích s přítelem, jak se říká? 2. Domníváte se, že zastupitel konkrétní obce či konkrétního města by v něm měl žít? 3. Zvažujete rezignaci na funkci zastupitelky?“ zněl e-mail odeslaný před rokem a čtvrt. 17. srpna jsme tedy zaslali urgenci.

Župková však na dotazy nereagovala ani nyní, po 479 dnech, což dělá 68.4 týdnů. Svým postojem tak navázala na stanovisko města, které na dotazy Hanáckého Večerníku rovněž nereaguje.

Informaci o jejím bydlení přitom Hanáckému Večerníku potvrdilo několik zdrojů.  „Vidívám ji tady často, jestli je tady trvale, to nevím. Tráví tady většinu času,“ vyjádřil se pro HV starosta Výšovic Jakub Haluza. „Má tady přítele, zdržuje se tu velmi často,“ potvrdil další zastupitel obce Jakub Zatloukal.

Podle opoziční zastupitelky Hany Naiclerové by Župková měla na svůj post rezignovat. „U paní Župkové jsem přesvědčena, že si své místo, kde tráví většinu času a má své jakési středisko zájmů vybrala a Prostějov to není. Jsem přesvědčena, že  obyvatelé Výšovic, které denně potkává, by jistě uvítali její schopnosti a aktivitu třeba v místním zastupitelstvu, protože je vidět, že problematika Prostějova jí už není tak blízká. Bylo by to prostě fér,“ domnívá se Naiclerová.

Jakub Čech

videoprojektory web

Další články